Produkter för gourmand belgian (9)

CLOS de BOUARD - Montagne Saint Emilion - De Bouard-familjen

CLOS de BOUARD - Montagne Saint Emilion - De Bouard-familjen

Vingård: 30 hektar (i produktion). Appellation: Montagne Saint-Emilion Jord: Lera – kalksten Genomsnittlig ålder på vinrankorna: 40 år Druvsorter: Merlot 19 ha 62 Cabernet Franc 7 ha 34 Cabernet Sauvignon 2 ha 59 Produktion: 35 hektoliter/ha Urval: manuell och sortering med Mistral-bord samt optisk ögarmaskin Konsultvinmakare: Hubert de Boüard de Laforest Vinmakare: Coralie de Boüard de Laforest Vinifiering: Förfermentativ maceration vid 8 -10 °C Alkoholisk fermentation Maceration i 3 till 5 veckor Malolaktisk fermentation i fat Integrerad vinifiering på en partiell urval, manuell pigeage Lagring: 10 till 14 månader, 30 % nya fat Blandning: 60% Merlot, 30% Cabernet Franc, 10% Cabernet Sauvignon
Château Lapelletrie

Château Lapelletrie

{"Commentaire":"Pierre Jean, 7:e generationen av en vinproducentfamilj, köpte Château Lapelletrie 1930 för att bygga sin dröm. Idag är det hans barnbarn, Anne Biscaye, 9:e generationen, som leder denna egendom på cirka 10 ha, i en familjär anda. Hon har engagerat sig i en medveten strävan efter prestation, bevarande av miljön samtidigt som hon upprätthåller en kvalitetsstandard. Hon praktiserar vinifiering med stor omsorg, i gränslandet till infusion, för att endast ta det bästa från druvorna.\n\nDégustation\nI glaset finner vi ett vin av god kvalitet, med en klar färg, en uttrycksfull och delikat doft. Vacker granatröd färg. Doften är fruktig med en touch av vanilj, anfallet är mjukt, runt i munnen följt av köttiga, silkeslena och sammetslena tanniner. Bra balans, ett vin i harmoni.\n\nCépages: Merlot (90%), Cabernet Franc (10%)\nProducent: Familjen Biscaye i Saint-Christophe-des-Bardes (33330)\nFormat och förpackningar: Flaska (75cl) - Trälåda med 6 - 2019"}
Fryst Smör

Fryst Smör

Namnet smör är reserverat för produkter utan vegetabiliska fetter med en specifik mjölkfettinnehåll - minst 82% (inte mer än 16% vatten och 2% torrmjölk utan fett). Det tillverkas genom att vispa färsk eller fermenterad grädde eller mjölk för att separera smöret från kärnmjölken. Produkten är rik på vitaminerna A, D, K.
Gevrey Chambertin Domaine Thierry Mortet Röd 75cl - De Röda

Gevrey Chambertin Domaine Thierry Mortet Röd 75cl - De Röda

Denna Gevrey-Chambertin 2018 är ett verkligt löfte om finess och elegans för dina smaklökar! Tillstånd: Ny produkt Land: Frankrike Produktionområde: Bourgogne Appellation: Gevrey Chambertin Årgång: 2018 Alkohol: 13,5° Volym: 75cl
Château Grand-Pontet

Château Grand-Pontet

Kommentar Terroir på platån intill de första cru Clos Fourtet och Beau Séjour-Bécot, Grand-Pontet togs över av familjerna Pourquet och Bécot 1980. Lite längre ner och något mer lerig än sina prestigefyllda grannar, har cru:et potential för stora saker i de stora årgångarna. Den mineraliska styrkan är alltid underliggande till fruktens intensitet; den uttrycker sig med distinktion men det tar några år för vinet att mogna. Det är en saint-émilion för kännare, för älskare av kalkstensplatån. Med hjälp av direktören Pascal Lucin har familjen Pourquet-Bécot skrivit historia med 2015 och 2016, den vackraste dubbeln i cru:ets historia, resultatet av ökad uppmärksamhet på detaljer, både i vingården och i källaren. Druvor: Merlot (70%), Cabernet Franc (15%), Cabernet Sauvignon (15%) Producent: Familjen Pourquet-Bécot i Saint-Émilion (33330) Format och förpackningar: Flaska (75cl) - Trälåda med 12 - 2012
Château Le Bruilleau

Château Le Bruilleau

{"Kommentar":"Château Le Bruilleau är en familjeegendom sedan fyra generationer, ledd av Nadine och Serge Bedicheau, vars vingård omfattar mer än tio hektar vinrankor, varav 2 hektar är vita, i appellationen Pessac-Léognan, i Bordeaux-regionen. På Château Le Bruilleau är skörden manuell och alla vinrankor får den bästa omvårdnaden. Lagringen av gårdens röda viner varar minst 12 månader. Som en liten producent inom de stora egendomarna i appellationen Pessac-Léognan, får vinerna från Château Le Bruilleau regelbundet utmärkelser av pressen för sin kvalitet.\n\nSmakprov\nKraftig doft av mogna röda och svarta frukter, inslag av läder och ceder. Fyllig smak med tydliga tanniner, väl närvarande och en vacker längd. Bra struktur.\n\nDruvor: Merlot (52%), Cabernet Sauvignon (48%)\nProducent: Familjen Bédicheau i Saint-Médard-d'Eyran (33650)\nFormat och förpackningar: Flaska (75cl) - Kartong med 6 - 2018"}
Château Giscours

Château Giscours

Kommentar Idealiskt beläget på vackra grusmarker vid Garonne, omfattar Cru Classé de Margaux 100 hektar vingård: 60% cabernet-sauvignon, 32% merlot, med ett komplement av cabernet franc och petit verdot. Under ledning av familjen Albada Jelgersma sedan 1995 fortsätter egendomen sin strävan efter excellens tack vare dynamiken hos Alexander van Beek. Provning Château Giscours avslöjar sig i en vacker granatröd färg. Detta vin med en diskret doft bär på noter av skog och röda frukter. Dessa aromer av svarta vinbär och körsbär återfinns även i smaken. Den är balanserad, med en intressant potential, har en fin struktur och karaktäristiska tanniner. Druvor: Cabernet Sauvignon (65%), Merlot (35%) Producent: Familjen Albada Jelgersma i Labarde (33460) Format och förpackningar: Flaska (75cl) - Trälåda med 6 - 2013
Château Preuillac

Château Preuillac

Kommentar År 1869 arbetade Edmond Addé, erkänd av den franska jordbrukssektorn med titeln "Riddare av domänen", med att välja ut högkvalitativa druvsorter och utveckla vingården på Château Preuillac. Redan 1879 vann vingården flera medaljer och utmärkelser. År 1932 blev den inkluderad i klassificeringen av Crus Bourgeois som skapades det året. Raymond Bouët genomförde en stor omorganisation av vingården, inklusive byggandet av ett vineri och en underjordisk källare som togs i bruk 1975. Den 200 m² stora underjordiska källaren, som antog stil från 1700-talet, har blivit en unik struktur inom appellationen Médoc. Familjerna Mau och Dirkzwager köpte framgångsrikt egendomen 1998. Stora renoveringsarbeten genomfördes i hela källaren och vingården, vilket uppmuntrade Château Preuillac att lysa och utmärka sig i sin strävan efter sina mål. Druvor: Merlot (60%), Cabernet Sauvignon (35%), Cabernet Franc (5%) Producent: Familjen Mau i Lesparre (33340) Format och förpackningar: Flaska (75cl) - Kartong med 6 - 2015
Château Gaudin

Château Gaudin

Kommentar Château Gaudin har varit en familjeegendom sedan 1901. Från 4 hektar på den tiden, tack vare 3 generationer som har följt varandra, har egendomen idag 11 hektar fantastiska vinodlingar med en genomsnittlig ålder på 40 år. Château Gaudin ligger i Pauillac i Médoc i Gironde. Denna vingård har en helt unik position eftersom den är belägen på de grusiga kullen i byn Saint-Lambert i kommunen Pauillac, omgiven av vingårdar med prestigefyllda crus. Provning Nosen av Château Gaudin är fin, kraftfull och komplex; röda och svarta frukter följt av vanilj och läder, för att slutligen ge plats åt lagringsnoter (kryddor, lakrits, vanilj och ek). I munnen är bredden av detta vin imponerande. Angreppet är både mjukt och kraftfullt, materialet avslöjar sig gradvis, det är djupt, mycket fint, kraftfullt och fylligt på samma gång, tanninerna har en sällsynt elegans samtidigt som de är fasta, fina och med en oemotståndlig struktur. Druvor: Cabernet Sauvignon (70%), Merlot (30%) Producent: Familjen Capdevielle i Pauillac (33250) Format och förpackningar: Flaska (75cl) - Kartong med 12 - 2017